AllmäntSäkerhet

Säkrare webb med SSL

By 3 juni, 2019 januari 3rd, 2020 No Comments

SSL-certifiera nu!

Googles hållning i frågan om SSL mer eller mindre tvingar dig som driver en hemsida eller webshop att certifiera den – för din och kundens säkerhet. Genom att ha en SSL-certifiering visar du att din webbplats är säker. Förutom det faktum att du inger ett större förtroende till de som besöker din webbplats, samt skyddar både dig själv och din kund, kan du även få bättre placering i Googles sökresultat. Detta tack vare att Google numera premierar webbplatser med certifikatet. Dessa väger nämligen tyngre i Googles sökresultat än en webbplats som inte har ett certifikat.

 

Utan SSL kan hackare i värsta fall få tag på namn, e-post, lösenord, kreditkortsinformation eller annan känslig data. Ta gärna en titt på min hemsida och notera adressfältet där det numera visas en fin grön liten etikett där det står ”Säker”. Detta och att det står HTTPS före adressen visar att min hemsida är säkrad genom SSL.

Vad är ett ett SSL-certifikat?

HTTPS eller SSL (Secure Sockets Layer) är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat. Genom din webbläsare kan en sorts legitimationskontroll av certifikatet göras för att se vem som innehar det.

SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad. För att ta emot kortbetalningar och få behandla kunduppgifter på en webbplats idag är ett SSL-certifikat ett krav från många aktörer. Som till exempel Klarna, Payex och Trygg E-handel.

Trevlig sommar!

Jag vill också passa på önska er alla en härlig sommar och jag hoppas att även vädret blir solsäker certifierat!

Har du några frågor? Tveka inte att slänga iväg ett mail till mig på kontakt@dimitrigkoratsas.se

Dimitri Gkoratsas

Author Dimitri Gkoratsas

More posts by Dimitri Gkoratsas