Dimitri Gkoratsas https://www.dimitrigkoratsas.se Frilansade Webbdesigner, Marknadsföring, Fotografering. Fri, 03 Jan 2020 09:41:50 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4 https://www.dimitrigkoratsas.se/wp-content/uploads/2020/04/cropped-DG-Logo-Ico-32x32.png Dimitri Gkoratsas https://www.dimitrigkoratsas.se 32 32 Vad kostar en hemsida? https://www.dimitrigkoratsas.se/vad-kostar-en-hemsida/ Mon, 09 Sep 2019 14:22:40 +0000 https://www.dimitrigkoratsas.se/?p=550

Det är en vanlig fråga som man alltid får i samband med att man berättar vad man jobbar med. Priset på en hemsida varierar och det som bestämmer priset är vad kunden behöver helt enkelt.

Utifrån personligt arbete och observationer av marknaden så kan jag konstatera att “normala” hemsidor finns i 3 olika prisklasser. Det finns många “nischade” affärsidéer, men i slutändan så får alla samma sak, en hemsida. Vi går igenom vad du får för respektive prisklass (eller rättare sagt, bör få) när du köper en hemsida från en webbyrå eller liknande.

7900 – 9900 kr

Denna prisklass är rätt billig för en hemsida. Du får en enklare hemsida med 4-5 undersidor och en relativt måttlig design.  Önskar du ingenting unikt men ändå bra så kan du köpa en hemsida i denna prisklass. Det du kan få för dina pengar är då:

 • En enkel hemsida
 • Ett publiceringsverktyg
 • 4-5 undersidor

Du får en hemsida som håller måttet dock med simpel design och funktionalitet.

9900 – 17 900 kr

När priser stiger så gör även kvalitén. När du hamnar i denna prisklass så får du garanterat samma funktionalitet som i föregående prisklass, dock med att par garantier. Det är ofta design som kostar, eftersom det är unikt och individuellt för din hemsida. Ett uppdateringsverktyg exempelvis, kommer alltid att vara värt lika mycket oavsett vilken design den stödjer. Det du får för detta pris är:

 • En hemsida
 • Ett publiceringsverktyg
 • En mer avancerad funktionalitet på din hemsida
 • 5-10 undersidor

17 900 – 30 000 kr

När vi hamnar i denna prisklass så börjar vi tala om mer anpassade hemsidor med större krav på uppdatering och underhåll. Dessa hemsidor kostar mycket eftersom du får mycket specialanpassat – design och funktion. Hemsidan ska ha olika sidhuvuden till varje enskild sida, nyhetsfunktioner som är indelade i flera kategorier och du ska också kunna hantera flera hemsidor från ett enda verktyg. Det är bara några saker som en hemsida i denna prisklass klarar av, det är ju som sagt specialanpassningen som sätter priset och det är därför väldigt svårt att konkretisera vad du får för detta priset. En sammanfattning av vad du får kan bl.a vara.

 • En större hemsida
 • Publiceringsverktyg
 • Väldigt specialanpassad design (teman, färgteman, profiler mm)
 • Specialfunktioner anpassade till din hemsida

När priset stiger över 30000 kr beror det på att det kanske är en mycket duktig designer bakom webbdesignen, eller en flitig programmerare som jobbar snabbare än sina kollegor. Priset KAN stiga över 30000 kr, det finns gott om hemsidor som gör det. Se efter vad du behöver, om du vill ha något gjort efter dina behov och önskemål eller om det är anpassat till dina behov efter en befintlig mall. Du vet bäst vad som passar dig.

]]>
Säkrare webb med SSL https://www.dimitrigkoratsas.se/sakrare-webb-med-ssl/ Mon, 03 Jun 2019 06:02:01 +0000 https://www.dimitrigkoratsas.se/?p=464

SSL-certifiera nu!

Googles hållning i frågan om SSL mer eller mindre tvingar dig som driver en hemsida eller webshop att certifiera den – för din och kundens säkerhet. Genom att ha en SSL-certifiering visar du att din webbplats är säker. Förutom det faktum att du inger ett större förtroende till de som besöker din webbplats, samt skyddar både dig själv och din kund, kan du även få bättre placering i Googles sökresultat. Detta tack vare att Google numera premierar webbplatser med certifikatet. Dessa väger nämligen tyngre i Googles sökresultat än en webbplats som inte har ett certifikat.

 

Utan SSL kan hackare i värsta fall få tag på namn, e-post, lösenord, kreditkortsinformation eller annan känslig data. Ta gärna en titt på min hemsida och notera adressfältet där det numera visas en fin grön liten etikett där det står ”Säker”. Detta och att det står HTTPS före adressen visar att min hemsida är säkrad genom SSL.

Vad är ett ett SSL-certifikat?

HTTPS eller SSL (Secure Sockets Layer) är en typ av elektronisk legitimation. På samma sätt som personer kan legitimera sig med ID-kort eller pass kan exempelvis en webbplats legitimera sig med ett SSL-certifikat. Genom din webbläsare kan en sorts legitimationskontroll av certifikatet göras för att se vem som innehar det.

SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad. För att ta emot kortbetalningar och få behandla kunduppgifter på en webbplats idag är ett SSL-certifikat ett krav från många aktörer. Som till exempel Klarna, Payex och Trygg E-handel.

Trevlig sommar!

Jag vill också passa på önska er alla en härlig sommar och jag hoppas att även vädret blir solsäker certifierat!

Har du några frågor? Tveka inte att slänga iväg ett mail till mig på kontakt@dimitrigkoratsas.se

]]>
Har ni koll på er identitet? https://www.dimitrigkoratsas.se/har-ni-koll-pa-er-identitet/ Thu, 07 Feb 2019 16:37:27 +0000 https://www.dimitrigkoratsas.se/?p=542

Det kanske låter lite hårt, men man uppfattas oftast inte som seriös om man är ”all over the place” med sin profil, eller kanske snarare brist på profil. Man kanske kör ett visst typsnitt på visitkorten, ett annat på bilen och ett tredje på fakturorna. Färgerna kanske inte alltid följs upp. Man spretar åt alla håll och det blir tyvärr väldigt otydligt för kunden vem man är.

Klassiskt scenario

Det är inte ovanligt att logotypen (oftast enbart text) kom till i samband med att man stripade sin första firmabil för x antal år sen och man tyckte att den funkade kalasbra då. Den har liksom bara hängt med och man har varken tid eller ork att se över den.

Du kanske har en logotyp idag som du fortfarande är nöjd över, som ser snygg ut, är tydlig och förmedlar det du vill förmedla? Då är det bara att gratulera! Du har lyckats få fram en logotyp som hållt i många år och som förmodligen kommer kunna överleva några till.

Är du osäker? Ställ frågan till dig själv och svara helt ärligt, även om du kanske inte tycker om svaret på frågan. Är du helt nöjd med din logotyp?

Lite mer än bara en logga

En grafisk profil är inte bara en logotyp, det är allt det visuella som rör ditt företag. Din visuella identitet som dina kunder förknippar med ditt företag. Grundbulten i den grafiska profilen är först och främst din logotyp, sedan vilka färger du använder. Ganska vanligt är att man har en grundfärg och en eller två komplementfärger. Sedan har vi vilket typsnitt du använder i din marknadsföring. Det måste inte nödvändigtvis följa logotypens typsnitt, det viktiga är att det går igenom i all din kommunikation. För att få en profil att fungera så måste den användas också. Den ska synas i allt du skickar ut, som visitkort, brevpapper, fakturor, på hemsidan, på bilen. Då får du en enhetlighet som knyter ihop all din kommunikation. Det ser proffsigt ut och du blir tydlig utåt sett mot dina kunder.

”- Men det är ju svindyrt att skaffa en grafisk profil!”, tänker många. Inte nödvändigtvis. Det behöver inte kosta några större summor att ta fram en grafisk profil. Det beror helt på vem man anlitar för att göra den och går man till en välrennomerad byrå på stan så ligger det ofta i en högre prisklass.

Planerar man det smart och jobbar effektivt kan man hålla nere kostnaden och en komplett grafisk profil behöver bara kosta några tusenlappar.

]]>
Snabba upp leveransen av hemsidan https://www.dimitrigkoratsas.se/snabba-upp-leveransen-av-hemsidan/ Thu, 10 Jan 2019 14:14:48 +0000 https://www.dimitrigkoratsas.se/?p=539
]]>